Een luchtdoop


 
 
onze betrouwbare piloot 
 
                       Soms heb je zo`n dag waarbij niets gebeurt zoals je het gepland  had .  Eigenlijk ben ik  nog een beetje sprakeloos, en aan het mijmeren  hoe ik deze ervaring ga verwoorden.  Daarbij heb ik al gezien dat mijn vriendin al  een paar keer op  mijn space heeft geneusd of ik al wat erop heb staan.  Dus deze woorden schrijf ik dus absoluut niet onder druk.
 Hoe kom je erbij.
 Wat is nu het verhaal. Ik was vanmorgen best aan de late kant op, baalde al ,want ik had me eigenlijk voorgenomen om eens een goed stuk te wandelen. Dus mezelf toch maar opgepakt : "Kom meid,  goed voor je even een frisse neus halen."  Dus daar ga ik vol goeie moed. Ik loop een paadje op waar ik al een tijdje niet meer geweest ben. Daar kan je dus achter de bebouwing langs door het veld naar het bos. Klein probleempje. De weg is afgezet. Dat betekende dat ik weer terug moest  en achterom  moest lopen . Dat viel tegen , maar niet getreurt in dat geval loop ik dan maar door het veld. Tja en dat viel dus een beetje tegen, want  het weer wil nog niet zo erg. Aan de ene kant was het warm aan de andere kant draaide de wind langs mijn kraag naar binnen. Niks aan. Weet je wat, ik ga maar naar huis, ondertussen was het toch een uur verder en zin om de griep op te lopen had ik ook niet, want die heerst hier al genoeg.
 Onderweg toch een paar konijntjes gesnapt en een mooie kuifmees. 
 
Dus zet ik de computer aan. Effe kijken of die foto`s wat geworden zijn. Ik was me al aan het voordereiden op een middagje thuis, mischien een leuke film en anders  nog even de tuin in (uit de wind). toen mijn vriendin on-line kwam. Meteen met een uitnodiging, en mijn computer schrikt zich een hoedje . Mijn computertje is al een oudje en die moet je niet teveel dingen tegelijk laten doen. Kan hij niet zo goed tegen, dus hij gooit me meteen van mijn messenger af of het Herbie de kever is. Met veel geduld en inwendig gemopper kom ik weer on- line. Mijn vriendin vraagt of we zin hebben om naar Heinsberg te gaan.
Of eigenlijk vroeg ze heb je zin om de wereld eens effe van boven te bekijken. Je bedoelt vanuit de lucht? vraag ik nog en ik ben toch echt geen blondje.
Eeh ja tuurlijk, zeg maar, hoe wat wanneer en wat moet ik meenemen. Mijn energie was helemaal terug.  Ik heb mijn man achter zijn computer vandaan gehaald , al keek hij op dat moment een beetje van wat nou weer .We hebben een rugzak klaargemaakt met eten , drinken etc . De tuinstoelen ingeladen en daar gingen we naar mijn vriendin om samen naar het vliegveldje te rijden. 
 De vriend van mijn vriendin heeft een ultra-light vliegtuigje, zelf gemaakt en zijn grootste trots en hobby. Een heel leuk Tweety- geel modelletje.  Met de prachtige naam Calypso. Nou heeft hij al verschillende verhalen verteld van zijn ervaringen dus toen we oog in oog stonden , had ik wel even zoiets van oké …. dus dit moet in de lucht blijven. En shit,  durf ik wel ….?
Maar alles komt goed we laden onze spullen uit. maken een gezellig plekje klaar met tafel ,stoelen , en hé zelfs warme koffie. En voordat ik het echt in de gaten had was mijn dochter al met de piloot  de lucht in. Hahaha, hij zoekt de goeie als eerste, want ze is een lichtgewichtje dus dat verbruikt minder brandstof.
Na een poosje vliegen komen ze weer terug en het kind heeft me toch een glimlach van oor tot oor. Op de vraag, hoe was het ?  Zegt ze heel droog …..Cool.

Ze heeft de hele middag alleen nog maar koekjes gegeten, heeft toch veel energie gekost denk ik.
 
Het vliegtuigje wordt weer gepoetst en bijgetankt en even later ben ik aan de beurt. Op dat moment  stap ik in . Nou ja instappen kun je het niet noemen. Na verschillende rek en vouwoefeningen zit ik erin. Toen pas kreeg ik iets van spanning.  Me vooral niet gek maken, want ik vind dit leuk !!!!! …….denk ik ….
Waar ben ik aan begonnen ??? De piloot komt erbij , legt verschillende dingen uit:  zoals als je misselijk wordt of zoiets dan zeg het meteen en daar zit een zakje als het echt fout gaat. Uh..,  ja, oke maar ik heb nog nooit gevlogen dus ik weet dat helemaal niet en eigenlijk zit dat ook niet in de bedoeling want dit lijkt me veel te leuk !!! …..Denk ik ….
De motoren brullen, of doet dat te veel denken aan een boeing, oke dan de motor loopt. De piloot geeft gas en voordat ik het me realiseer zitten we al in de lucht, de motoren worden wat teruggezet en dan is er stilte ondanks het gepruttel van de motor. Een heel vreemde gewaarwoording . Daar hang je dan boven in de lucht en alles beneden je wordt kleiner en kleiner. Het is net of je stil hangt, terwijl we toch echt een snelheid van 90 km hebben. De wereld staat stil en lijkt ook zachter, de huizen lijken van plastic , het gras lijkt een tapijtje, en de koeien lijken net van die boerdrijbeestjes die op een maquetteplaat staan, bij modelbouwtreintjes.
 Wat een uitzicht.
 Het is jammer dat het een beetje hei-ig was anders hadden we nog verder kunnen kijken.  Maar wat een ervaring, ik  kijk naar beneden en het lijkt net of de huizen bij Madurodam  zijn weggehaald. En de velden liggen er keurig bij. De aspergevelden zijn zeer herkenbaar. De vogels een keer van boven bekeken . Alleen heb ik geen flauw idee meer wat links of rechts is gaan we nu naar het zuiden of westen. Doet er niet toe de piloot weet gelukkig waar hij moet zijn.
Nog een grote bocht en ik herken de hangar op het vliegveldje en veel te snel staan we weer op de grond. Mijn man is ook nog aan de beurt en ook hij stapt met een brede glimlach uit.
 Wat een ervaring.
Heel even heb ik kunnen voelen hoe een buizerd zich moet voelen als hij zich op de luchtstrooom omhoog laat voeren.
Heel even heb ik kunnen ervaren hoe het voelt als de wereld even stilstaat , als je even alleen bent,hoog boven die dan zeer kleine wereld.
Ik kan me voorstellen dat je niets meer anders wilt.
 Bedankt jongens voor deze prachtige ervaring en ik hoop dat mijn verhaaltje jullie vliegtuigje eer heeft aangedaan.  

Link naar onze piloot, ga maar eens een kijkje nemen

http://home.hetnet.nl/~ptr008/index.html

100_2391.jpgcockpit

Advertenties

3 thoughts on “Een luchtdoop

  1. Hoi Marion,
    Inmiddels heb ik ook kans gezien om mijn site bij te werken. Ik heb wel wat "letterlijk tekst" bij jouw gekopieert!!! hihi   het is te leuk verhaal om niet te gebruiken! ik hoop dat je het niet erg vind.  groetjes Peter

  2. Terwijl ik hier wat zit te neuzen, denk ik "waar in midden-Limburg zou zijn wonen?" want ik woon er ook. Maar hier lees ik het. Nee, we zijn geen buren. Iets meer richting Brabant maar ook errúg leuk en mooi. Fantastische ervaring he, zo hoog in de lucht, heerlijk rustig en overzichtelijk. Heb het ook een keer gedaan en een paar keer in een zweefvliegtuig gezeten, ook helemaal het einde!!! Houdoe!

  3. Hey Marion,    wat een leuk verhaal!!!  zo te lezen hebben jullie er wel van kunnen genieten. Helaas was het erg heiig, en konden we niet ver kijken. Ik ben bang dat jullie het nog een keer willen meevliegen bij beter weer. We vliegen dan zeker ook eens door tot in Echt. Je eigen dorp zien is nog veel leuker…….   groetjes van Peter ( sorry, de betrouwbare piloot) en Melinda ( afdeling Catering )

Wat vind jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s