kievieten


Nou ja zeg door alle spanning van mijn luchtdoop oftewel mijn vliegavontuur, zou ik nog helemaal vergeten te vertellen wat er verder nog te zien is geweest. Daar bij het vliegveldje dat midden in de akkers ligt was de leeuwerik samen met zijn partner al volop bezig met zijn liedje hoog in de lucht. Hoger en hoger ging het.

Het voorjaar komt er toch stiekem aan. Ik ben benieuwd of het weer zo blijft of dat we nog een koud staartje krijgen. Het is bijna pasen en daarom lijkt de lente zo dichtbij, maar het is nog zo vroeg. Het kan nog gaan sneeuwen en stormen, natuurlijk als net de magnolia`s zo mooi in bloei staan.

De natuur trekt zich er niets van aan en is volop bezig met de voorbereidingen. Alsof er een groot feest wordt georganiseerd. De hele winter heeft de natuur zich wijselijk stilgehouden en is volop aan het bedenken geweest wat het thema van dit jaar  gaat worden. Nu  alles weer een beetje begint te ontwaken, worden de taken verdeeld. De spechten zijn bij ons al zeer aktief en trommelen de uitnodigingen bij elkaar. De werksters beginnen te poetsen, de laatste dorre bladeren zie je heel langzaam verdwijnen. Het heeft al een beetje geregend dus het stof is weggespoeld. Het gras wordt alweer wat groener en staat rechtop alsof de stofzuiger erover heen is geweest. De vogels zingen uit volle borst. Ze doen auditie om in Idols te komen. Dancing Queen zullen we dadelijk weer bij de futen zien, de leeuwerik was al aan het oefenen. De bomen zijn heel voorzichtig aan het uitspringen en bepalen het behangetje voor dit jaar. Het zonnetje liet zich gisteren eventjes zien en ineens daar waren ze………………de kievieten.  Een flinke zwerm  bezig met de lucht show.  Als een grote wolk dansten ze door de lucht  en allemaal tegelijk draaien waardoor ze weer uit beeld waren. Flink aan het oefenen met de choreografie. Weer naar beneden  en omhoog om uiteindelijk neer te strijken. (waarschijnlijk om uit te rusten ) na een poosje gingen ze weer, ze maakten een paar bochten , weer naar beneden en weer omhoog en weg waren ze weer verder naar het noorden toe. Om daar ongetwijfeld het zelfde dansje te oefenen. Een aantal zijn er achter gebleven mischien waren ze weggestemd of mischien vonden ze het gewoon een leuk plekje en zitten ze strakjes op de eerste rang.

Ja het lijkt net een generale repetitie. Vraag me af of ik een uitnodiging krijg.

Ik ga kijken , …U ook?

ja hoor, onmiskenbaar kievieten

Advertenties

2 thoughts on “kievieten

 1. Nee ik houd het dan ook liever bij het vogelgezang, ha, ha, ha!
  Leuk geschreven stukje, hier in Zuid Holland eigenlijk ook, hier en daar beginnen sommige bomen alweer uit te lopen en zien we weer allerlei vogels die het hoogste lied zingen (vooral tegen de avond) De lente is vroeg dit jaar, ik mag het wel, het is net wat aangenamer allemaal..
  groetjes, lourens

 2. Naar idols? Neuhhh
  Maar beestjes in je fotoalbum zijn leuk…
  Weet je jij bent de 2e prettig gestoorde in mijn lijst en het toeval wil dat je ook nog hetzelfde thema gebruikt op je space…hihi
   
  Groetjes uit brabant…nabij de limburgse grens!

Wat vind jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s