zwerfafval


Gisteren was dus de zwerfafval opruimdag. Met een klein maar zeer select groepje als vertegenwoordiging van de lokale visclub hebben we gisteren de handen eens flink uit de mouwen gestoken.
De gemeente heeft medewerking verleend door het beschikbaar stellen van een wagentje, vuilniszakken, handschoenen, grijpstokken, veiligheidshesjes, en een medewerker die net als wij een half  zaterdagje opofferde. En wat was het vroeg om 9:00 uur stonden we al klaar (De Ierse  vrijdagavond was heel gezellig waardoor de nachtrust een beetje aan de korte kant was ). We hebben heel wat vierkante meters afgewerkt, de jeugdigen onder ons hebben enorm goed hun best gedaan om het zwerfafval uit de raarste of moeilijk begaanbare plaatsen te voorschijn te halen. Hun moeders zullen blij zijn geweest met ons. 
Wat hadden we een weertje, op een gegeven moment werden zelfs de jassen uitgedaan, die we gelukkig in het wagentje konden neerleggen anders was het nog afzien geblazen. De versnapering ,lekkere natuurlijke appelsap uit Swalmen werd dan ook dankbaar aangenomen.
We hadden ons opgesplitst in drie groepjes om zoveel mogelijk opervlakte bestrijken.  Het is onvoorstelbaar wat er een hoop rotzooi ligt. We hadden nog geen 500 meter gelopen of de eerste zak was al vol. Het is ook niet te geloven wat je allemaal vindt of wat de logica van de mens is. Behalve allerlei soorten losse papiertjes van de zeer handige uitdeelverpakingen van tegenwoordig en de lege flessen, glazen potten vonden we drie verschillende schoenen (mist iemand zoiets niet?) een heleboel mc.donalds verpakkingen, een jas?, een onderbroek zeer tot de hilariteit van de jeugd. Wat ook opviel was dat er veel gft-afval langs de weg ligt. Wat is daarvan het probleem afgezien van bananen en sinaasapppelschillen, want die verteren moeilijk.Het hoort zich niet dat ten eerste stel je voor dat we dat allemaal zouden doen. Ten tweede: ze stoppen het in een plastic zak. Het is gescheiden en al maar in een plastic zak. Waarom?
Maar in ieder geval, we hebben goed ons best gedaan en weer behoorlijk wat zakken bij elkaar gehaald. Is ons buitengebied weer schoon. Al is het helaas maar tijdelijk. 
Foto’s volgen nog
Advertenties

4 thoughts on “zwerfafval

 1. Hallo Marion,
  Gisteren heb ik er nog aan gedacht,en vondt het fijn dat jullie goed weer hadden.
  Alles weer lekker Spic&Span,bleef het maar zo!
  Ann heeft op zich wel gelijk, maar al zet je om de 5 meter een afvalbak neer,
  je hebt altijd mensen die gewoon de moeite niet nemen om hun troep daar in te doen.
  Even een voorbeeld;
  Er zijn mensen die als ze geld pinnen het bonnetje willen hebben,en het dan
  na erop te hebben gekeken op de grond gooien,terwijl er een afvalbak bij staat.
  Groetjes,Edward.
   
   

 2. Weet je Mazza,het lijkt wel of mensen geen enkel respect meer hebben voor onze wereld waarin we leven pff als ik af en toe om me heen kijk denk ik GRRRR ,ik ben zeker niet perfect maar als ik om me heen kijk denk ik wel vaak waar gaat dit heen.Jullie hebben in elk geval mooi werk gedaan
  Lieve groet Elisabeth

 3. Hallo Marion,
  mooi werk geleverd en hulde voor iedereen die eraan mee heeft gewerkt, wat ik me wel afvraag is staan daar geen afvalbakken? Hier mis ik die behoorlijk, in Engeland is dat allemaal prima geregeld om de zoveel meter staat een afvalbak niet alleen in de steden en dorpen maar ook daarbuiten, als de gemeenten daar nu eens meer aan zouden doen zou dat heel wat troep schelen.
  Liefs, Ann.

Wat vind jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s