Alle beetjes helpen


Dit bos is gedoemd te verdwijnen.
 
OF misschien toch niet.
 
Via care2 (oftewel care to) is een aktie gestart. Het kost je niets als alleen een beetje tijd.  Via deze site kun je klikken en elke klik red een klein stukje van het bos.
De eigenaar wil het bos platgooien vanwege de boomkap en de regering heeft de middelen niet om te helpen. Als er genoeg kliks verzameld worden enof genoeg bomen geadopteerd worden is de dreiging van de baan.
Nederland heeft geen oerbos meer, maar onze Scandinavische buurlanden des te meer en in deze tijden is ieder bos zelfs iedere boom kostbaar. Niet alleen voor het bos maar ook voor de dieren die erin wonen. We hebben zelf even kunnen voelen wat global warming doet . Min 19 hebben we gehad een week vorst en 1 dag dooi is genoeg geweest om alle sneeuw en ijs te doen verdwijnen. Dat zet je toch aan het denken. Via deze site kun je helpen want het is toch praktisch onze achtertuin….. niet dan.  Alle foto’s van staartmeesjes en goudhaantjes enz. die nu te zien zijn geweest op de spaces zijn onze noordelijke gasten. Straks vliegen ze terug en hebben ze geen bos meer om naar toe te gaan. Hun huis verdwenen.  Het is maar een klein voorbeeldje en het is maar een hele kleine moeite een muisklik per dag. Geef het door laat anderen mee doen en wie weet hoeveel klikjes we kunnen verzamelen. Iedere klik is een klein gedeelte van het bos. Maar vele kleine beetjes worden een hele hoop. Zet je de link in je favorieten en het enige dat je hoeft te doen is een keer te klikken mischien een halve minuut van je tijd.
Deze aktie heeft al een bos kunnen redden, dit staat ook vermeldt  op hun site. Je hoeft niet eens je beurs te trekken maar het mag wel.
Dus HELP niet alleen voor dat bos maar ook voor onze toekomst en wordt al zoveel vernietigd misschien dat dit stukje aarde , oerbos , gered kan worden dat is toch mooi zo aan het begin van het nieuwe jaar. Wil je niet klikken geef dan in ieder geval de informatie en link door.  Care 2
Advertenties

29 thoughts on “Alle beetjes helpen

  1. Hihihi zoals je gevraagd hebt rebbeletje ben ik ook even komen klikkenBen ook zo’n oen die er geen ballen van snapt maar het zal wel goed zijn zeker hahahahahhdoei doei ben er mee weg tot de volgende

  2. Hihi heb toch maar even in de engelse verie geklikt…zie ik ook gelijk dat ik niet meer mag whahahahaGrappig taaltje maar snap er de ballen niet van gnagnanu toch maar bij favo’s gezet want om iedere keer via hier te komen klikken…maar vandaag is weer klaar.doei doei

  3. Hoewel Zweeds voor iemand met een talenknobbel zoals ik geen enkel probleem is,heb toch maareven een klikje gegeven in de Engelse versie.Lieve groetjes van Edward.

  4. Geweldig om te zien hoeveel er geklikt wordt. En nu nog even volhouden iedere dag is er weer een. Rechtsbovenin de hoek staan twee vlaggetjes dan kun je de Engelse vlag aanklikken voor de Engelse taal. Toch heel wat makkelijker dan Zweeds denk ik zo.

  5. Ik heb geklikt en geklikt en geklikt … bijzonder om te lezen wist daar nog weinig van weer een zieltje gevangen;-) Inderdaad een leuk cadeau een boom bijvoorbeeld als er familieuitbreiding komt een eigen boom vind ik een prachtige gedachte … dank Mazza!LiefsBPS: was hier een tijdje niet geweest ligt denk ik aan de updates maar zag wel dat je je blog vernieuwd hebt klopt dat???? Kom snel eens terug om meer door te lezen zag zoveel nieuwtjes …

  6. even een extra toelichting. Het bos is eigendom van een particulier en wil en mag daarom het bos kappen. hij heeft care2 de kans gegevens om via klikken en sponsors een bep[aald bedrag bij elkaar te halen als dit lukt is het bos gered. De regering heeft hier geen invloed op. Dat het wel werkt blijkt uit het feit dat in 2005 al een bos via deze aktie overgekocht is geworden en dus is gered. dit is het Arrenjankabos. Dus inderdaad klikken. En mischien als je een origineel kado zoekt voor iemand kun je zelfs een boom kopen . alle beetjes helpen dus geef het door. http://ettklickforskogen.se/index.php?option=com_aclickfortheforest&Itemid=54

  7. Ik vind het een goede actie.Of het helpt…..maar als je niets doet dan weet je zeker dat er niets gebeurt.Heel veel succes en blijven klikken.Ik heb het toegevoegd aan mijn favorieten.

  8. Regeringen hebben over het algemeen de neiging om hun zin door te drukken. Niettemin hoop ik dat deze actie toch succes heeft ! Anders moeten al die vogeltjes nog naar de daklozenopvang !

  9. Lieve Mazza, het is treurig dat ook stukken van die prachtige oerbossen moeten verdwijnen, maar of een actie helpt is nog de vraag, uiteraard zal ik iedere dag even klikken maar ik ben erg bang dat het niets uithaalt. Als de Zweedse regering bepaalt dat er een stuk bos weg moet voor het bouwen van huizen en de industrie dan helpt niets. Vorig jaar is er in Nederland zijn mensen nog flink hard aan het demonstreren geweest voor een klein stukje natuur, maar ook dat hielp niet en de bomen werden gekapt. Later bleek dat het niet eens nodig was geweest maar het was wél te laat. Ik hoop van harte dat ze in Zweden inzien waar ze mee bezig zijn, maar zoals gezegd als dat stuk oerbos al een bestemming heeft gaat het heus wel door.Liefs, Ann.

Wat vind jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s