Tussen de buien door.


Ben alweer een beetje bekomen van gisteren , wat een baaldag maar goed die moet je ook ertussen hebben anders wordt het leven ook maar zo saai. Helaas kon de brommer er niet even tussendoor. Vakantietijd hè en dan hebben ze het zóóó druk . Hm, zal wel, gevolg is in ieder geval  wel dat ik er maandag met de fiets vandoor moet . Niet zo erg , als de buien wegtrokken en de wind wat ging liggen maar ach we zien wel. Ik heb me vandaag in ieder geval even kunnen uitleven, al was het  tussen de buien door. We hebben de buienradar in de gaten gehouden en zo kwam het dat ik het er toch maar op gegokt hebt. Heerlijk wandelen (struinen eigenlijk) in een stil rustig bos. Nou ja stil, de politie honden worden er wel eens getraind dus dit keer werd er wel wat afgeblaft en af en toe een pistoolschot, zorgt er ook wel voor dat de adrenaline gaat lopen. Rustig was het zeker want behalve de politiehond met begeleiding en de man in het pak heb ik verder niemand gezien. 

Een nat bos, kan zo heerlijk zijn. Het betekent dat je je eigen voetstappen niet hoort. Dat het bos er heel anders uitziet. Alleen de geur al is genoeg om je in extase te brengen. Paddenstoelen komen al gauw omhoog. Eigenlijk is een nat bos als vandaag een beetje van alles wat. Paddenstoelen maar ook vlinders en insecten maar ook vogels. Een eekhoorn, een overdonderde haas. En vooral stilte, stilte, alleen maar niet alleen.  De bomen vormen prachtige silhouetten versterkt door de natte stammen. Mos dat op de takken zit ziet er ineens weer heel fris uit, of lijkt door de waterstroom naar een kant gekamd te zijn. De bramen daarentegen hebben hun langste tijd gehad en zijn leeg en kaal. Het extreme weer , van droogte en hagel en stortbuien heeft ze te veel geteisterd. De varens weten het nog niet helemaal. Sommige varens zijn door de natte grond en een beetje zon helemaal opgekomen en jong en fris groen, terwijl aan de andere kant van het pad de varens al in hun herfstpak zitten.  De kleine paden zijn overgroeit door grassen en kruiden en willen niemand meer doorlaten wie het probeert wordt gevangen en gepakt en lostrekken is soms nodig waarbij de strijd traag wordt opgegeven na er zeker er van te zijn dat de zaden onder aan de schoenen en broek zitten . Volgend jaar wordt de strijd uitgebreid.

Advertenties

3 thoughts on “Tussen de buien door.

  1. Een nat bos wat weer droog is geworden, dat is het betere werk. Ga zo dadelijk ff naar je album kijken… :)Fijne Zondag Mazza….

  2. ja dat probeer ik ook wel. want het gaat door merg en been. De wei waar ze de honden trainen ligt aan het begin dus hoe verder je gaat hoe minder je het hoort en nu hadden ze slechts een hond in training, dus viel het wel een beetje mee. en zij moesten ook tussen de buien door.

  3. Een doodstil bos tussen de blaffende politiehonden en schietende agenten ?? Hahaaaa dan ben je wel selectief doof Marion. Een geurend bos kan ik zeker over meepraten. Na een hete dag een flinke donderbui en dan ’s avonds in het dampende bos. Geweldig mooi

Wat vind jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s