macro probeersels


100_5882

100_5875

100_5883 

100_5877

Kopie van 100_5912

100_5913  

100_5869

 

 

en natuurlijk de uitgekozen versie

100_5914

Advertenties

23 thoughts on “macro probeersels

 1. Heel lang heb ik foto’s gemaak uit de losse hand en dat doe ik nog wel, maar ik ben de laatste tijd steeds vaker met een statief bezig….. het lijkt erger dan het is….. je wordt er steeds handiger mee… ook in het veld….op de fiets…. klein opgevouwen in de fietstas aan de andere kant tas met camera….maar je hebt zo te zien een behoorlijk vaste hand… heb het al eerder gezegd, die pluim is heel mooi….mag best wek worden gezegd….

 2. Prachtige (macro) foto’s Mazza! Je Prikkeldraad spreekt mij het meest aan, helaas willen niet alle foto’s zich voor mij openen 😦

 3. eigenlijk komt de foto nu pas goed tot zijn recht op de space van edwad zag ik zo veel kleur dat ik deze geen eens goed gezien heb maar nu wel hij is prachtig

 4. Oh die mooie pluim was van jou, die keek mij direkt aan terwijl ik de eerste keer scrolde door de wedstrijdfoto’s voelde de kriebels in mijn neus zoals ik daar schreef. Echt beauty van een foto meesterlijke belichting en het tastbare vind ik zo bijzonder toppie Mazza.Je prikkeldraad ook mooi heb er ook een stelletje gemaakt tijdens wandeling in de duinen van Wassenaar een bijzonder mooi natuurgebied. Als je daar ooit in de buurt bent raad ik je zeker aan om daar eens een flinke Mazza-wandeling te gaan maken, weet 100% zeker dat jij daar uitbundig zal genieten. Op een gegeven moment loop je een heuvel op en kijk je zo over wijdse strand en de mooie kustlijn, aanradertje!Lijk wel iemand van de VVV :-)))) Ook met minder goed weer is het daar prima toefen en mooie foto’s kun je daar zeker maken, misschien kom je nog wel een vosje tegen 1x meegemaakt. Sommige plekken mag je niet wandelen vanwege het Duinwater, maar stiekem doe ik dat wel vooral in de Herfst lopen daar weinig duinwachters rond, dan kom je schitterende vennetjes tegen sssstttttt niet aan iedereen doorgeven hé maar dat loopt juist in het verboden gebied geweldig!Blablablabla wat een geklessebesss ,,, Mooie zondagavond nog, LiefsNoon

 5. @ corry , oh wat jammer,helaas. wij gaan straks weer naar Engeland mischien kom ik hem daar nog wel tegen. @ elizabeth , thanks @ agnes , ja ik snap wat je bedoelt met iets meer ruimte rechts, heb het geprobeert en toch kwam die niet mooi uit. Met zo’n foto sta ik dan ook met mijn camera zo goed als op het onderwerp anders focused die niet, ik heb ook wel enes dat die gewoon door ene onderwerp heen kijkt vooral met libelles en takjes doet die dat. dat krijg je met een huis tuin en keukencamera, zoals ik de mijne noem. Ik maak mijn foto’s vooral op gevoel en kijk of een onderwerp gevoelsmatig lekker ligt. verder begrijp ik van belichting en scherpte erg weinig ik probeer wel iets met instellingen te rommelen maar vaak is het verschil miniem . daarbij zijn mijn foto’s vaak op dat ene moment genomen en daarna kan het neit meer dus is het alles of niets. Er zijn maar weinig foto’s die ik echt hoef weg te gooien dus blijkbaar doe ik toch iets goed.

 6. Hai Mazza..Ik ben op zoek geweest voor die link maar ik kan het niet meer vinden.Ik liep er per ongeluk tegen aan,was op zoek voor een item over dierendag.Het is natuurlijk geen wereldnieuws,,haha……Meteen weer ffkes genoten van je foto’s,ze blijven mooi.Fijne zondag en ♥ Corry.

 7. Je foto’s zijn gewoon geweldig mooi en ik was helaas te laat om te stemmen grrr want jouw foto had zeker veel punten van mij gekregen Liefs Elisabeth

 8. Marion, ik wil je even zeggen dat ik dit een heel mooie foto vind, mooi van kleur vooral, misschien had ie rechts ietsjes meer in de ruimte kunnen staan…ik heb de fotowedstrijd niet gevolgd, maar deze foto had van mijwel de nodige punten gekregen…..mooi gedaan….

 9. Hoi Mazza,ik vind de foto’s schitterend maar ik ben ook geen expert op foto-gebied.Het prikkeldraad vind ik echt heel mooi.Groetjes,Corry.

 10. Mazza, dit was echt één van de mooiste foto’s en er is niets te zien wat ik storend vind, maar ik ben geen deskundige op fotogebied ;-))) Die van het prikkeldraad vind ik ook bijzonder mooi, maar de distelpluizen winnen het bij mij.Liefs, Ann.

 11. Mazza naar mijn mening had dit de winnende foto moeten zijn.Ik vind hem schitterend en vooral omdat ik weet dat je hem met een camera met beperkte mogelijkhedenhebt gemaakt.Zelf maak ik mijn foto`s ook met zo`n camera en allemaal uit de hand tot op zo`n 5 cm van het object wat het extra moeilijk maakt.Maar het blijft een leuk hobby.Fijn weekend.

 12. Dat ene takje stoort me in ’t geheel niet. Ik bekijk heel veel foto’s op fotoforums en heb veel uit het reactieverkeer van goede amateurfotografen geleerd over hoe een foto te maken waardoor ik denk ik anders naar foto’s kijk dan de meesten op spaces. Als ik deze foto beoordeel zoals dat op een kritisch forum gebeurt had ik het onderwerp iets meer ruimte gegeven zodat de pluizen er in z’n geheel opstaan en het beeld dusdanig gedraaid dat het steeltje exact uit de hoek komt wat prettiger kijkt. Het heeft allemaal te maken met compositieregels die in de fotografie worden toegepast. Van deze regels mag in bepaalde gevallen ook best eens worden afgeweken. Dat je een dusdanig scherpe foto uit een camera met beperkte mogelijkheden hebt weten te sleuren vind ik al een prestatie op zich.

 13. Hallo Marion,ik kom je even feliciteren met de hogere plaats die je behaald hebt, dan mij……’k Ben erg blij voor jou hoor en ik gun het je van harte!!!Het is een prachtige foto en het "storende" takje zie ik nu pas!Heel goed weekend gewenst!Liz@

 14. die foto met de prikkeldraad heeft inderdaad ook iets maar het was heel jammer dat de scherpte op het draadhek zat en niet op de prikkeldraad zelf . dat is weer het nadeel van mijn huis tuin en keuken cameraatje soms vind die "mijn"onderwerp niet omdat het de verkeerde kleur of te doorzichtig is met gecamoufleerde onderwerpen heeft die soms ook moeite . Het enige storende in mijn pluis is dat ene takje wat ineens omhoog teekt die had ik dus echt niet gezien .

 15. Ik ben het met Henk eens, ik had jou foto ook 5 punten gegeven en net als Henk vind ik de foto van het prikkeldraad ook erg kunstzinnig !

 16. Naar mijn mening heb je de juiste keus gemaakt bij de foto voor de wedstrijd Marion, hoewel ik de roesttinten van het prikkeldraad ook mooi vindt

Wat vind jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s