Issabellagriend. Herten


Goh wat vliegt de tijd. Het was alweer een maand geleden dat we met de vogelwerkgroep weg waren dus een nieuwe excusie stond op de planning. Dit keer naar de Issabellagriend in  Merum-Herten. Ook weer een gebied dat langs de maas ligt. We hadden een behoorlijke groep.
 
Sommige ken ik inmiddels wel, anderen miste ik dit keer en weer anderen waren nieuwe voor mij. Al bij de verzamelplaats met een bakker die op zondag open was ( ooooh dat rook lekker) werden de eerste vogels al genoteerd. Ja, zeer fanatiek wat dat betreft. Dit keer geen vreemd "kerktorenkruipertje" maar de kraaiende haan en een zwerm kauwtjes die ook op die lekkere luchten afkwamen en net als wij pech hadden. We lopen gezamelijk het kleine dorp door richting de maas waar de wind ons guur om de oren sloeg. 
Een paar druppeltjes regen deden het ergste vermoeden maar trokken gelukkig verder zonder al te veel water op ons neer te laten.  Langs de maas lopen we over de dijk waar we de koeien vlaaien omzichtig probeerden te vermijden. Dit gelukte niet helemaal omdat ook wij door de koeienpoortjes van wei naar wei moesten lopen. Als geroutineerde paaldansers werd geprobeerd de modder en de koeienvlaaien die op de verzamelplaatsen voorkwam te vermijden. Er waren er die zeer lenig de modder vermeden er waren er ook tussen die hun baan maar beter niet kunnen opgeven. Hilarisch was het in ieder geval maar ook hard werken. Al onze moeite werd wel beloond met een paar zeer leuke exemplaren, als kuifeend, duiker, zaagbek,nonnetje. Wat betreft de zangvogel werden we verwend met graspiepers, kramsvogels en koperwieken. Om ons eraan te herinneren hoe warm het nog is bleek uit een grote groep kieviten die zich nog lieten zien. Kievitten trekken voor de vorstgrens uit. Waarschijnlijk zijn dit dus exemplaren uit Scandinavië.
 Het onderwerp van gesprek waren onder andere de kraanvogels die in volle getalen in Limburg te zien moeten zijn geweest en die gek genoeg door niemand van onze groep gezien zijn. Ze zijn onder andere gesignaleerd op de plek waar ik donderdag was geweest maar ik was dus een dag te vroeg ook voor de zaagbekken die daar vrijdag in redelijke aantallen zijn gezien.
Een rotszwaluw heeft behoorlijk wat commotie veroorzaakt. Zelfs degene die in Maastricht woonde waar die zwaluw dus gesignaleerd was, was niet in staat geweest om te gaan kijken. Wat de rotszwaluw al gauw hernoemde tot rotzwaluw.
Verder waren ook de konikspaarden en de gallowaykoeien weer een obstakel. Heel leuk was dat degene met wie ik in gesprek was, al de nodige jaren deze groep paarden geobserveerd had en dus precies wist te vertellen hoe oud sommige waren. Het veulentje op de foto’s is er een van een vrouwtje die er al vanaf het begin bij is. Een bejaard moedertje dus. Er waren trouwens twee late veulens in deze groep, die zijn blij met dit zachte weer natuurlijk.
 
Het was weer een gezellige maar vooral ook waardevolle ochtend die we bijna droog hebben doorgebracht. Om half twaalf zaten we in de auto en begon het te regenen.
Advertenties

8 thoughts on “Issabellagriend. Herten

  1. Je hebt weer een goed verhaal neergepend Marion. Natuurlijk ook leuk met illustraties.Was zo te lezen weer een geweldig uitstapje voor jou.Ik ga ook nog even in je fotomap kijken.

  2. Aan de manier waarop je altijd je verhalen schrijft, is goed te merken hoeveel je van de natuur geniet Mazza, en ik lees het dan ook altijd graag. De foto van die Zwanen is echt een plaatje!Lieve groetjes van Edward.

  3. Dit is weer een heel mooi en enthousiast Mazza verhaal, gelukkig dat het nagenoeg droog is geweest, je hebt weer een fijne ochtend gehad meisz, en voor het veulentje is het zeker fijn dat december nog steeds zacht is.Liefs, Ann.

  4. Dus weer op virtuele vogelvangst geweest en een geslaagde uitstap met mooi foto’s en verhaal.Euuu….. aan je rechterschoen hangt nog wat koeienvl…. :-))))

  5. nou nou nou, noem maar wat op zeg…Daar moet ik allemaal weer diep in mijn oude logboeken graaien om dergelijke soorten te zien. Zie je nu hoe mooi het is om met zo’n groep op stap te gaan. Hier leer je toch veel van. Maar jij wist ook zelf al veel…….

Wat vind jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s