kroondomeinen


Goh wat vliegt de tijd alweer een week geleden , vorig weekend waren we weer op bezoek bij Roel en Toos. Een weekendje met gezelligheid en verwennerij.  Heerlijk wel om na een week nog weer even de herinneringen op te halen.   Na een dagje Burger’s waar ik makkelijk kamperend met een tent een week om zou kunnen krijgen en een zalig ontbijt dat zeker 5 sterren verdiend gingen we nog lekker op pad de prachtige natuur in. Er Is zoveel moois in de omgeving dat het inderdaad moeilijk kiezen is want ieder gebied ieder terrein heeft zijn eigen pronkstukken.

Dus over pronkstukken gesproken dan maar eens op bezoek bij de koningin, dat komt ook niet iedere dag voor.  Het gebied is eigendom van de oranjes maar is wel opengesteld , toch aardig van ze dat we mogen meegenieten van ons eigen land. Rond september wordt de boel weliswaar dichtgegooid want dan moeten ze toch even hun zogenaamde adelijke hobby vervullen. Een prachtig gebied dat is zeker, en vooral een prachtige dag al stond er meer wind dan de zaterdag ervoor. We hier in het zuiden hadden nog niet veel zon gezien. denk dat die op vakantie was ofzo en als plaatsvervanger heeft die de wind maar gestuurd. Hij dacht zeker als het maar genoeg waait dan blijven de mensen wel binnen en dan missen ze me niet. Nu is het alweer bijna Pinksteren en eindelijk hebben we weer een beetje weer.

ik laat jullie verder genieten van de kruipende en krioelende beestjes in de Kroondomeinen. 

Het hutje op de hei is Vennema’s hut  dat zou vroeger zijn gebruikt als schuilplaats bij slecht weer voor de eekschillers. De naam Vennema komt van een zwerver, die het als schuilhut gebruikte.
Het was ook  het plekje waar Koningin Wilhelmina graag vertoefde en waar ze ook haar schilderijen vervaardigde,   bovenin maar dat is vrij nieuw is uit hout een kroontje en de letter W verwerkt.  De foto die daar achter komt geeft het uitzicht vanuit het hutje naar de hei.  Helemaal niet verkeerd en ik kan dan ook helemaal begrijpen waarom ze daar zoveel tijd doorbracht. Het was eigenlijk jammer dat we geen thee bij ons hadden anders hadden we even een geciviliseerd kopje thee met haar kunnen drinken.

Advertenties

One thought on “kroondomeinen

  1. Ik ben nog nooit op de kroondomeinen geweest. Zoals je het beschrijfd is het wel een mooi gebied. De foto’s mogen er ook weer zijn !!

Wat vind jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s