trots


Trots en fier staan ze rechtop.  De lucht vervullend met een immense zoete geur, rozenwater is er niets bij. Vandaag trotseren ze weer de regen,  welliswaar een beetje bedekt onder de appelboom kunnen ze hun belangrijke afdekking vinden. De mooie nieuwe bloemen geteisterd door of de middagzon of de plensregen. En ondanks alles wordt de avondlucht vervult met een heerlijke romantische lucht, erop vertouwend zo de meest productieve en aparte insecten aan te trekken. Verleidend als vers gebakken cake, verleidelijk de bloemen openend om zo het inwendige hart te paraderen als een sensuele lotus. Zo trots dat er wel zeven of acht knoppen aan een steel zitten. Een roos die al heel veel heeft meegemaakt.
Gekregen van iemand met wie ik werkte, die hem ook weer gekregen had,  De ouderdom zie je er niet aan af.  Hij wordt gekoesterd vanwege zijn geur en de beloning is simpelweg de ieder jaar weer donkerder wordende bloemen. Begonnen als een miezerig steeltje met een heerlijk geurende bloem . Een ouderwetse roos zou bijna zeggen antiek. Een bloem die groots is in geur kleur en formaat.

 
Advertenties

10 thoughts on “trots

  1. Jeetje, heb jij nu al een roos zó inbloei? Prachtig. Verdakje. De mijne zitten volk nop nu (hoewel veels te klein ) en beginnen voorzichtigjes hir en daar te bloeien…………………..Goed weekendxsjerrie

  2. Nee hoor de space foetsie is niet helemaal weg…er kan alleen niet gereageerd worden.Dus nu met deze weer vol goede moed aan de slag.

  3. Ken je de douchegel en badschuim van "de Tuinen", Marion?Ze hebben er eentje met rozegeur…..Is èèn van mijn favorieten. Groetjes, Liz@.

  4. De lucht is soms echt bedwelmend Marion. In mijn tuin staat niet zoveel soeps. Wel heb ik een rozenboog maar ik heb er nog geen roos in gezien

  5. Wat zijn ze prachtig je rozen en wat heb je dit mooi beschreven !!. Zo zie je rozen kunnen veel hebben en dankzij een goede behandeling zo mooi wordenIk heb in mijn tuin dankzij twee vechtende katten een stel vernielde planten en alles vol met haren [snik ]

  6. MMMMM..Ik kan het bijna zelf ruiken.Heerlijk de geur van rozen.Het komt bijna niet meer voor dat ze zo heerlijk geuren.Fijn weekend.

Wat vind jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s