vogelshow


We struinen regelmatig wat vogelshows en vogelbeurzen af.  Op zoek naar parkieten of om er gewoon een middagje uit te zijn tijdens een mistroostige zondag.  Soms komen we ook andere vogels tegen dan kanaries en parkieten.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Ik heb er toch altijd wat moeite mee als je soms ziet wat er zich afspeelt. Zo zijn we al menige lijster, goudvink,  roodborst of sijs tegengekomen en als ze opgekweekt worden in een volière heb ik er alweer wat minder moeite mee. Maar het is toch altijd verbazingwekkend hoe veel van deze vogels altijd tijdens de trek worden aangeboden. Wij als kenners herkennen zo’n gevangen vogel altijd meteen en de neiging om de deurtjes open te zetten is dan ook echt groot.

We hebben zelfs al eens drie pimpelmeesjes in een hoekje zien zitten geringd en al,  dus sta je als melder machteloos. De kweker heeft ze gewoon vanuit de nestkast geringd. Gelukkig zien we ook dat heel veel kwekers geen gevangen vogels meer accepteren dus blijven we hoop houden.  Zelf verhandelen we geen vogels op zo’n show maar het is wel altijd leuk om in contact te komen met andere vogelliefhebbers. En gelukkig zijn er heel veel zoals wij. Wij hebben Grasparkieten, Valkparkieten, Bourkeparkieten en Catherina parkieten. We kweken wel met ze maar eigenlijk is het de vogel die bepaald hoe en met wie.  En als de beestjes te oud worden mogen  ze bij ons lekker blijven zitten en worden ze niet naar een opkoper gebracht. Dat wordt gewaardeerd want iedere ochtend is het een genot de volière in te lopen en tijdens voeder-momenten de vogels op de hand  of hoofd te krijgen omdat ze nooit opgejaagd hoeven te worden.  De jonge vogels die uit het nest komen worden ook altijd aan ons voorgesteld, moeders duwt haar spruit voorzichtig naar voren om kennis te maken. En mochten we het in ons hoofd halen om ze een keertje te vergeten ( dit is een keer gebeurd ) dan wordt dat luid en duidelijk door ze gemeld. Ik kan ze eigenlijk niet meer missen al die vogels om ons heen.

Afbeelding

Afbeelding

Advertenties

7 thoughts on “vogelshow

  1. Genoten van je pracht foto’s vooral de uiltjes/papagaaien spreken mij erg aan. En ja ik heb ook moeite met alle dieren die opgesloten zitten in dierentuinen/kwekerijen etc., maar ergens is het ook fijn om zo al het gedierte op onze aardkloot te kunnen aanschouwen. Zoals zoveel dubbele gevoelens 😉
    Fijn weekend!

  2. Sja, ook dubbele gevoelens in deze. Toch wel een manier om veel vogels te zien van dichtbij waar dat normaal niet zou lukken. Zat gisteren nog te koekeloeren op vakantieveiling.nl naar kaartjes voor een park in Veldhoven. Het is een opvang van papagaaien en vele andere vogels. Misschien een ideetje.

    • Dat park in Veldhoven daar ben ik al geweest. het is met name een papagaaienopvang. Wat ik wel raar vond is dat je daar geen vogels kunt ophalen terwijl ze wel steeds plaatsgebrek hebben, maar goed ieder hun eigen beleid natuurlijk. Tip als je daar heen gaat neem een tros druiven mee , daar zijn die papagaaien gek op.

Wat vind jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s