Grote zaagbek


Een onverwachte wandeling.
Dec 2015 en was het nog prachtig weer, te mooi om binnen te zitten. Al gauw neigt de neus naar buiten toe. Zelfs het gras nog moeten maaien.
Wat gaan we doen ? Waar zullen we eens naartoe gaan?
En al gauw hadden we een gebied op het oog waar we heerlijk konden wandelen. Een grote plas water in het Midden- Limburgse.
Camera mee natuurlijk al is het fotograferen meer veranderd naar het vastleggen van leuke dingen dan naar de artistieke kant.
Als je alleen bent neem je de tijd maar met zijn tweeën heb je een ander tempo. Met zijn tweeën zie je soms meer en kijk je naar wat je samen ziet.
Niet verkeerd maar anders en vooral veel gezelliger, vooral als je je na afloop kunt belonen met een heerlijke dampende pot thee.
De onverwachte wandeling toonde ook onverwachte leuke waarnemingen. Brilduiker, grote zaagbek, ijsvogel, kuifeend, krakeend, krooneend, tafeleend, sperwer groene specht. Slechts  een klein aantal van de gespotte vogels.

 

 

 

Advertenties

12 thoughts on “Grote zaagbek

  1. Voor een amateur-bioloog moet je het natuurlijk weten maar het blijft me een raadsel hoe je al die vogels en andere beestjes uit elkaar kunt houden. Ik kan een koolmees van een roodborst onderscheiden en een kraai van een duif maar biologie is dan ook het vak waarin ik nooit verder kwam dan een magere 6 omdat het me totaal niet boeide. Taal en geschiedenis daarentegen waren mijn vakken. Nog steeds zit ik met mijn kop in geschiedenisboeken. Heerlijk!

    • Wat jij hebt met geschiedenis heb ik dus met natuur, biologie, als ik iets tegenkom dat ik niet ken ga ik ook weer met mijn neus de boeken in. En geschiedenis… Tja ik haal alle jaren door elkaar.

    • ja met vlagen, vaak is het ook vaak afzien daar. Wel altijd leukvoor iets aparts, vorig jaar de ijsduiker en het jaar daarvoor roodhalsfuut, nu zaagbekken. Dus die plas schijnt toch aantrekkingskracht te hebben.

Wat vind jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s