Daar zijn ze weer


Afgelopen weekend gezellig vogeltjes geteld voor de tuinvogel telling,  nou dat werd toch wel een hele lijst. Met zelfs zeer leuke waarnemingen als kuifmees en zwarte mees. En dan ben je zo’n lijst aan het invoeren en dan denk je hè de winterkoning staat er niet op , ja maar die zie ik toch iedere dag.  Nee met de telling liet die zich niet zien.  Of die het wist en het lekker expres deed. Bij de tuinvogel telling tel je weliswaar maar een half uurtje en zelfs tuinvogels hebben ook een bepaalde rangorde als het gaat om mogen eten en dan zie je in een half uurtje ook niet alles wat in zo’n tuin gebeurd.

Opvallend is ook dat de bonte specht die wel degelijk in de buurt zit zich ook al een tijdje niet meer liet zien net als  de boomklever trouwens.
Dan is het wel heel lullig als je de dag na de vogel telling dan ineens die twee bonte rebbels op de paal en op de tafel ziet zitten.
Nou is het al een paar dagen koud en die dag was het min 7 dus waarschijnlijk heeft dat ook meegespeeld.
Mij maakt het niet zo veel uit , ik geniet met volle teugen vanaf mijn keukentafel .

IMG_0032

IMG_0003

 

 

 

Advertenties

11 thoughts on “Daar zijn ze weer

  1. Wat zijn ze toch mooi om te zien. Ik heb al een hele tijd een grote ekster als tuindier. Hij is hier niet weg te slaan. Heb jij enig idee waarom? Doen eksters dat vaker? Of zijn ze al plekken aan het zoeken voor het bouwen van een nest

    • Eksters zijn inderdaad wat vroeger met hun nest. hun jongen worden namelijk ook gevoerd met eieren van andere vogels. dit is ook de reden waarom een ekster, maar ook kauwtjes kraaien ed. maar 1 broedsel per jaar jaar heeft en zangvogels meerdere broedsels. Het eerste broedsel van andere vogels wordt dan ook bij voorbaat als verloren beschouwt.
      Eksters zeer intelligent trouwens eten het liefste emelten en andere larven van insecten maar als het moet zijn het alleseters. dus het is heel goed mogelijk dat je emelten in het gras hebt zitten.
      ook leuk om te weten Jonge eksters vormen “jeugdbendes”tot hun 3 jaar , zo leren ze te overleven in het harde straatleven.

Wat vind jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s